onsdag den 25. november 2009

Vikle-hyggeVikler.... Det er nok en af de hyggeligste slynger der findes synes jeg. Man er bare helt tæt med sit barn og kan rigtig putte sig ind til hinanden. En vikle er jo et lidt uoverskueligt langt stykke stof for den der vil prøve at vikle for første gang, men jeg synes bare det er en af de mest skånsomme slynger for bæreren, fordi man kan få bredt stoffet ud over hele ryggen og derfor får fordelt vægten jævnt ud over hele ryggen. Men slynger er bare i det hele taget fantastiske synes jeg, fordi de er skånsomme for både bærer og barnets ryg. Jeg ved ikke noget værre end en bæresele med tynde stropper der bare sidder og gnaver sig ned i skuldrene på en, og som slet ikke giver den rigtige støtte til det lille barn som ikke har en rigtig stærk ryg endnu.
Emilie var 6 uger da jeg opdagede, at der var en verden af slynger.... Og manner hvor en verden!
Jeg tror ikke der er en slynge jeg ikke har prøvet/ejet, og heldigvis lærte jeg at sy de fleste selv, så lageret blev hurtigt stort. Jeg kunne nærmest vælge hvilken der lige passede bedst til det tøj jeg havde taget på. Idag er lageret mindre og Emilie er jo ved at være stor og "kan/vil alt selv" men indimellem er det nu stadig hyggeligt med en tur i slyngen :)

6 kommentarer:

 1. Har før i tiden haft en strækvikle til min søn men har netop solgt den fordi jeg synes han var for tung.(8kg) Er det en fastvikle du har? Og er den ikke svær at få til at sidde godt?

  SvarSlet
 2. Hej Bella!
  Jeg brugte osse strækvikle indtil Emilie vejede omkring 7 kilo, så skiftede jeg over til fastvikle. Stoffet smyger sig ikke helt ligeså meget om barnet, men alligevel lidt fordi det er diaginalt vævet. Hvis du var glad for strækvikle vil jeg klart anbefale dig at prøve en fastvikle, og der er mange forskellige måder at binde den på, så det er bare at finde den der passer jer bedst. Min favorit-slynge til det lidt tungere barn og som jeg bruger mest nu er en mei tai. Den ligner lidt en bæresele, men er helt fantastisk at bære i synes jeg. Og den kan bruges både på mave og ryg alt efter barnets alder og styrke i ryggen.
  Jeg ligger billeder på af lidt forskellige slynger til inspiration, og skriv endelig hvis du er nysgerrig :)

  SvarSlet
 3. har også overvejet en mai-tai, men min søn er bare super nysgerrig og vil gerne kunne se verden, så tænker at han vil blive irriteret over ikke at kunne sidde fremadvendt.
  Tror du at en fastvikle så er det bedste valg eller er der en anden man skulle prøve?

  SvarSlet
 4. Ja, det er selvfølgelig noget andet hvis han skal sidde fremadvendt. Altså da min datter blev for nysgerrig begyndte jeg at bærer hende på ryggen så hun kunne sidde og følge med over mine skuldre. Der kan du osse bruge både fastvikle og mei tai. Og en ringslynge vil du kunne bruge så han sidder på din hofte, men den fordeler jo bare ikke vægten ligeså godt ud over ryggen fordi vægten så ligger over den skulder du bærer på. Men hvis du kender nogen i din nærhed, som har nogle af slyngerne synes jeg da klart du skal prøve dig frem for, at finde der lige passer jer bedst :)

  SvarSlet
 5. Det ser så skønt ud!!! Glæder mig til at skulle finde alle mine vikler og slynger frem fra skabet og proppe bebsen ned i dem;o) Intet er skønnere...

  SvarSlet